Pages

Tuesday, March 29, 2011

Sape xde semangat hari ni??

untuk entri kali ni aku nak kongsi sesuatu yang agak menarik hi99
sesape yg rasa xde semangat, xde motivasi, boleh la mencuba.. xrugi taw, aku sendiri pun 5 6 kli ulang benda ni.. korang sume akan rasa bangga dengan diri sendiri, sekaligus menaikkan motivasi diri dan semangat untuk meneruskan perjalanan hidup ni.. sesape pun boleh cuba..step dia pun senang je, dlm 5 minit dh siap..
KLIK JE..
Kisah Masa Depan Anda!

Wednesday, March 16, 2011

Cuti Sem Bermula!

Hai, leganya dh hbs final exam ni.. Paper last, Library Information kol 2.15-4.15 pm td agak susah ye.. hi8 ppuuhh!! harap2 full mark la dua essay aku tu.. tu je la harapan yg ada untuk cover paper ni..

Malam yg penuh bahagia ni aku akan berangkat pulang ke klate, negeri tok nenek terchenta. Sesampai je subuh esok, dh kena bersiap2 untuk mjlis bertandang plak.. he9 eh, betul ke? xtaw la what others call that.. xsure..

Umi kata bnyak musibah dh berlaku, cikdin accident, cikle masuk wad [operate], pgntin pun jd penunggu kt hospital.. hmm.. xpe la, aku doakan yg terbaik untuk semua dan harap2 semua ni ada hikmah..

Nk buat ape cuti ni ye? Lepak ngan kwn2? kelas BI? Duk rumah je? entah la, hidup aku ni terumbang ambing sikit, xde perancangan langsung ha8 mana2 tmpat aku boleh g, aku g la.. malas nk pk panjang..

baru je hbs layan Lu Pikir La Sendiri The Movie.. menyentuh perasaan jugak cite tu ek? ha8 ok la, aku malas nk tulis panjang2, dh nk subuh ni, aku xtido lg.. brg pom xpack lg, mlm ni da naik bas.. mira nga asyraf plak kate nk kuar SP, xtaw jd x.. kalau xjd, slmat duit aku.. ha8 lastly, selamat bercuti!!

Monday, March 14, 2011

We Got Married Nichkhun & Victoria Episod 37 dah keluar!

Hahaha,actually kawan aku Aie yang download.. Aku dh download 1 part, tapi terdownload yg xde subtitle plak.. he3 Ni latest punya Khuntoria WGM Ep 37 Eng Subs.. Best nye tengok dorang punya rehearsal n show sbnr untuk mission kali ni.. xsbr tunggu episod seterusnya!

PART 1 
video


PART 2
video


PART 3
video

Suami kawen lain !!

Heysh!! aku pantang bebenor la dengar cite2 xbest cmni.. aku baru je lepas tengok video rakaman seorang isteri yg serang suami dia kt hospital bersama pompuan lain.. Xde maruah betol! lelaki tu uban dah penuh kt kepala, xsedar diri lagi.. ni la org panggil, makin tua makin miang! hishh... mintak jauh benda ni jadi kt keluarga dan rakan2 terdekat aku..

Dorang ni xmalu ke kt masyarakat? keluarga? anak2? xpk ke semua tu? pk la perasaan anak2 yg sedang membesar ni.. buatnye dorang trauma ke, tekanan perasaan ke, xrasa bersalah? yg pompuan gatal pun satu.. dah pupus sgt ke lelaki atas muka bumi ni sampai nak goda suami orang?

Mengikut kefahaman aku dari video yang aku tengok tu, lelaki tu masih lg xbercerai dgn isteri dia.. dia masuk hospital sebab gout, then malam tu xbg isteri dia 'tunggu' kt hospital.. rupa2nya nk berdua2an ngan pompuan lain.. Bila dh ramai taw, tahu pulak malu! time buat tu xpernah nk fikir..

Ni la yang menyebabkan ramai xnak kawen,, takut suami menduakan.. ramai jugak lelaki bg alasan nk poligami sbb nk ikut sunnah nabi.. tapi yg pelik nya, kenapa sunnah yang ni je yang dia nk ikut? Sunnah lain??
Dorang ni bukan nak ikut sunnah sebenarnya, tapi ikut nafsu!

Ni aku uploadkan videonya (loghat kelate).. aku ambik video ni kt fB kawan aku yg share drpada Youtube.. fresh lg katanya..

video

Saturday, March 12, 2011

2PM always hot!

Walaupun Jay dh xde, 2PM ttp cool! hi8

Nichkhun, the handsomest!
Wooyoung, the funniest!
Chansung, the cutest!
Junho, the sweetest!
Taecyoon, the masculine-st!
Junsu, powerful voice!


Selain tu, friendship yang kukuh antara dorang membuatkan aku kagum.. ho3 dorang jugak slalu gila2 dlm reality show, tu yg best tu! muka je hensem2, tp prangai cam kita2 juga!

Chansung, Nichkhun & Junho

Chansung & Nichkhun

Nichkhun, Junho & Wooyoung


Chansung, Nichkhun & Taecyoon

Chansung & Nichkhun

knl x? ha3 ni la perangai gila2 dorang!
Nichkhun, Taecyoon & Jay

macho! 
Nichkhun, Taecyoon & Chansung..


Ni plak Nichkhun, Wooyoung ngan Taecyoon..


Lagu-lagu dorang yang aku suka layan plak,

  1. Don't Stop Can't Stop
  2. Heartbeat
  3. I'll be back
  4. I hate you
  5. Again Again
  6. Only You
  7. 10 out of 10!
memang best! Kalau ada masa, korang layan la 2PM Idol Army,ye? gameshow dorang yg best dan buat aku tergelak sampai sakit perut ngan lawak dorang tu! ha9 yang ada dgn aku 17episode,full.. rasanya dh xde lps episod 17 tu..








We Got Married Nichkhun & Victoria..

x sabarnya nk tggu episod ke 37 yg keluar hari ni.. so, esok baru bleh download.. hi9
Nichkhun Horvejkul, the thai prince yg menyertai 2PM tersangat la hensem n comel!
Victoria, the leader of f(x), yg nyanyi lagu Nu Abo tu.. hi8
Even Vic tua setahun drpd Nichkhun, tp xbermakna dorang xleh nk go on.. dua2 best n sweet!
KHUNTORIA, fighting!!
Sweet..

Both cute!

Khuntoria!












Pooh Couple!

Thai Lakorn !

Salam sejahtera semua.. 
Hahahaha, mesti ada yg tertanya2 kenapa la aku suka drama thai ni kn?
Sbnarnya gini, aku da boring gile layan drama korea, so terasa nak berubah angin la plak.. hi9
Lg pun drama thai ni xkurang best nya.. pelakon pun hensem n cute2..
Tp yg paling penting bg aku, storyline yg menarik membuatkan aku tertarik.. ha8
Bukan senang nak cari thai lakorn yg ada eng subtitles taw,
susah pyh aku wat research n download semua ni,,hi9
Credit to Hazwani Hanipa, thanx a lot coz sudi bertukar2 cite thai ngan aku..

Duang Jai Akkanee 
Fai & Jeed

Kaew Tah Pee
 Chisanu & Nathlada


  Wanida
 Major Prajuab Mahasak & Wanida

 Soe Sanae Ha ( Love Chain)
Ra Mate & Pra Lee
  *yg ni xde eng subs tp aku ttp suka even xpaham.. hi9

  Wimarn Sai 
Phanind & Alisara


 Sawan Biang (Paradise Diversion)
 Kawee & Narin



Dari Korea ke Thailand..

 Daripada melayan drama2 korea, aku sekarang beralih arah layan drama thai plak.. hi9 best jugak.. ni aku nk kongsi sikit 1 cite thai yg aku suka.. kalau nama thai dia Sawan Biang, nama lain drama ni Paradise Diversion..
Meh aku story sket.. Kisah dia cam ni.. Hero : Kawee, Heroin : Narin.. Even nama dia agak kureng pada pndengaran kita rakyat Malaysia ni, tapi jalan cite dia best.. aku suka.. kisah bermula, Kawee ni anak orang kaya yang hensem dan ramai peminat.. kakak kepada heroin juga salah sorang daripada peminat Kawee ni.. (aku pun) hi8 Nak dijadikan cite, Kawee ni benci gila kt P'Lee (kakak Narin) sbb bg dia, dorang xsetaraf.. P'Lee jugak hampir mati dilanggar lori lepas kuciwa dgn penerimaan Kawee.. Kawee plak proceed study kt oversea..
5 tahun lps tu, Kawee balik.. Nak dijadikan cite, P'Lee kawin dgn ayah Kawee (Kid) sbb nk balas dendam pada Kawee sbb xterima cinta dia dulu.. So, mereka serumah dan kt sini la bermulanya kisah Kawee & Narin..
  P'Lee syg sgt kt adik dia si Narin ni, so ni la kesempatan Kawee bls dendam pada P'Lee.. Jadi dia gunakan Narin sbg alat balas dndamnya.. Mcm2 dia buat, selain hari2 gaduh dgn Narin, Kawee jugak pernah culik Narin dan rogol dia.. Tu yg buat Narin bertambah benci pada Kawee.. Dalam masa yg sama, Kawee dh rasa syg pada Narin walaupun sikap panas baran dia tu x hilang lg..

X lama lps tu, Narin mengandung dan dia keluar daripada rumah Kawee sbb nk sorok rahsia tu drpd semua org.. Tapi kakak dia mcm dpt agak sbb dia muntah2.. Lepas Kawee jumpa n taw dia mengandung, Kawee nk bertanggungjawab la tp dia pulak xsanggup.. Last2 dia kata anak tu bkn anak Kawee..

Kawee yg frust menonggeng terus balik rumah dan mrh2, dia date ngan semua pompuan n minum untuk hilangkan frust nya tu.. Narin pulak lari makin jauh supaya xde org bleh cari dia dan yg penting dia nk besar kan anak tu sorang2!

Dipendekkan cite, lelaki ke2 yg nk kt Narin tu tlh buat pengakuan kt Kawee yg anak tu anak Kawee.. Apalagi, hepi la dia n terus g cari Narin.. Dah jumpa, Narin plak jual mahal, xbg Kawee duk rumah tu, so terpaksa la Kawee tido luar rumah.. sian kan? tapi tu la, rasa puas jugak sbb time dia rogol Narin dulu x pk perasaan Narin, skrg dia plak rasa..

Mcm2 dia buat nk ambik balik hati Narin yg dah lama terluka tu.. Sweet sgt, sikit2panas baran dia hilang & dia jd sorang yg prihatin n caring.. Tapi Narin plak salah fhm, dia ingat Kawee jaga dia sbb nk baby tu je padahal Kawee mmg syg dia cuma xckp je..

Part paling best la time Narin masuk hospital sbb pndarahan, Kawee yg jaga dia.. Buat CT scan, masa tu jugak Kawee nangis tgok baby dia (aku pun nangis skali).. Pastu plak, time Narin tido, Kawee diam2 usap perut n cakap ngan baby,, masa ni pun terharu gak.. Tapi rupa2nya Narin sedar, tapi buat2 tido.. Dia pun dh rasa nk maafkan Kawee tp biasa la.. ego tu masih ada, lg pun sakit hati dia x hilang lg..

Ending dia habis dgn kakak Narin insaf setelah ayah Kawee mati dan sedar cinta ayah Kawee padanya tinggi, so dia pun minta maaf pada semua n bawa diri.. Kawee plak kawin dgn Narin lepas Narin bersalin anak dorang..

Ni la antara cite Thai yg aku plg suka.. hi8 sweet n menyentuh perasaan.. (aku pun jiwa gk) hi9 nanti lain kali aku cite lg yg lain plak..


video
Ni episod 11 part 1 cita Paradise Diversion ni.. part yang paling aku suka bila Narin dh mengandung n Kawee cuba memenagi semula hati Narin.. sweet!!

Ni ada beberapa keping lagi gambar masa rehlah kt Air Terjun Titi Hayun, Yan Kedah..


Port kami berendam.. ha8

Class Rep.. Abg Wan masa bakar ayam BBQ..


Ni Munzir ngan Fared yang 'gila2' dalam kelas.. hi9

Aku ngan Dila, merangkap rumet dan klasmet..

kEnangAn di Air Terjun Titi Hayun, Yan Kedah..






Semester kedua yang bakal berlalu ni meninggalkan sejuta kenangan dan memori indah dalam hidup aku.. Kelas aku ada buat rehlah sikit 2 hari 1 malam kt Air Terjun Titi Hayun baru-baru ni..
Selain untuk merapatkan ikatan antara kami, rehlah ni juga bertujuan meriliskan tension sebelum kami melangkah ke 'alam' final exam.. hu8

Berbalik pada cerita asal, air terjun ni best sangat.. Air dia sejuk dan segar, tempat mandi pun selamat untuk seisi keluarga.. Kami menyewa chalet sebab malam tu ada BBQ sket.. Wahh! memang syok la.. Sambil BBQ plak, kami main game sikit (kotak beracun, truth or dare, n macam2 lg) dengan diiringi muzik.. hi9

Pagi-pagi lagi aku dh cari port seswai untuk mandi.. ha9 bukan apa, takut x sempat mencapai kepuasan maksima untuk berendam.. lagi pun, mmg dah lama sgt aku x mandi air terjun ni.. Tengahari lepas budak2 laki balik smbhyang jumaat, kami kena check out & balik ke UiTM terchenta..

Pengalaman yg xdpt dilupakan jugak,aku yang drive kereta sewa balik U.. ha9 imagine la, dah la aku ni kureng sikit keta manual, jalan pulak sikit punya 'baik'(mcm cameron highlands gituuuu..).. penumpang aku semua muka dh pucat, nasib baik semua ok dan selamat smpai.. Aku berterima kasih pada Nik sebab sepanjang perjalanan tu, dia follow je kereta aku dr belakang.. ha8 mcm taw2 je..

Ni la beberapa keping gmbar yg sempat kami rakam masa kt sana.. ada lagi, tapi maybe aku uploadkan nanti la.. hi8 okey la, aku rasa sampai kat sini je la untuk kali ni.. pen off~